Rijksstraatweg 106A - 3632 AG Loenen aan de Vecht
0294 - 244 001
info@rederijaandevecht.nl

De Willigen Logies

Dagelijkse rondvaarten op de Vecht

kaas boerderij de willigen aan de vecht

De Willigen logies

In een uniek stukje natuur ligt tussen de dorpjes Vreeland en Nigtevecht “De Willigen” Logies. Direct aan de rustieke rivier de Vecht met uitzicht over de weilanden. In de 17e eeuw bouwden welgestelde Amsterdammers hun buitenplaatsen langs de Vecht. Veel van deze buitenhuizen zijn inmiddels verdwenen. Een aantal hebben echter een andere functie gekregen en geven de Vecht een bijzondere charme.

De Willigen is een boerderij met 75 koeien waar op ambachtelijke wijze nog boerenkaas en -ijs geproduceerd.

De verhuuraccommodaties bestaan uit verschillende accommodaties; 3 groepsaccommodaties, een zevental stijlvolle en luxe ingerichte kamers op basis van bed & breakfast en een viertal luxe vakantieappartementen op basis van zelfverzorging. Daarnaast is er een groepsruimte.

In het winkeltje kunt u eigen gemaakte boerenkaas, boerderij-ijs en streekproducten kopen. Verder is er een zonnig terras en tuin aan de Vecht, waar u kunt ontspannen en genieten van de mooie omgeving.

Naast de verhuuraccommodaties runnen wij met elkaar ook een kaas- en ijsboerderij.

Rondleidingen

Voor groepen vanaf 10 personen verzorgt Coby op haar kenmerkend enthousiaste wijze, rondleidingen over het bedrijf van ongeveer een half uur (dit kan op verzoek worden aangepast) in Nederlands, Engels, Frans en Duits. Hierbij wordt kort verteld hoe kaas nu eigenlijk wordt gemaakt, gaat zij in op de huidige ontwikkelingen in de landbouw en legt zij nog een en ander uit over de ligboxenstal en de kaasmakerij.

Proeverij

Aansluitend kunt u de verschillende kazen proeven die op een plateau voor u zijn aangesneden, met een zuiveldrankje of een glaasje wijn en een boerderij-ijsje
Overigens kan dit arrangement in overleg met Coby naar uw wensen worden aangepast.

Lunch

De rondleiding kan ook worden gegeven in combinatie met een lunch, welke bestaat uit 5 soorten brood, 9 soorten kaas, zelfgemaakte jam, komkommer en een boerderij-ijsje. Er wordt onbeperkt melk en karnemelk geschonken.

Groepsactiviteiten

Ideetjes voor een originele groepsactiviteit:
Voor een groep is het ook een prachtige gelegenheid om een vaartocht over de Vecht te maken waarbij u kunt laten aanmeren aan de 60 meter lange aanlegsteiger bij de boerderij. Uw groep heeft dan een uur de tijd voor een excursie over het bedrijf en kan naar uw wensen worden ingevuld.

Bij Rederij aan de Vecht kunt u terecht voor het huren van een boot.

Boerderij-ijs

Het ijs wat verkocht wordt in onze winkel, is gemaakt door Yolanda, zij maakt boerenroomijs en sorbetijs. Het roomijs wordt gemaakt van de verse melk dat eerst gepasteuriseerd wordt voordat het ijs in de ijsmachine gaat.
Het sorbetijs is op basis van puur fruit en water, in dit ijsje zit geen melk, het fruit wordt gekweekt door Rijk, hij zorgt ervoor dat de aardbeien, rabarber, frambozen, pruimen geplukt worden.

Met de Willigen rondvaart combineert u een prachtige vaartocht over de Vecht met een bezoek aan deze schitterende boerderij.

Lees verder en reserveer.