Rijksstraatweg 106A - 3632 AG Loenen aan de Vecht
0294 - 244 001
info@rederijaandevecht.nl

Buitenplaatsen vaart

Dagelijkse rondvaarten op de Vecht

Buitenplaatsen rondvaart

Buitenplaatsen werden in de 17de en 18de eeuw gebouwd als zomerhuis door rijke Amsterdammers. Hier, op het gezonde platteland, konden zij de warme en vieze stad ontvluchten. Ooit stonden er wel 200 -grote en kleinere- buitenplaatsen langs de Vecht. Dat zijn er nu nog 72. Hiermee is Stichtse Vecht (nog steeds) de gemeente met de meeste buitenplaatsen van Nederland.

Buitenplaats Sterreschans aan de VechtVoor veel Amsterdammers was de Vechtstreek populair: het was dicht bij Amsterdam, en bood veel rust, ruimte en frisse lucht. Ook was het gebied interessant omdat ondernemers en kooplui er geld konden verdienen. Boerderijen met veel land en baksteen- en dakpanfabriekjes vormden een goede investering.

De aanleg van een jaagpad in 1628 en het afsnijden van een paar Vechtbochten maakte de reis korter en aantrekkelijker: In vier uur kon men vanuit de stad bij zijn buitenplaats zijn. De reis ging van de Amstel via binnenwateren als de Holendrecht en de Angstel naar de Nieuwe Wetering.

Buitenplaatsen in Nieuwersluis met zicht op het sluisje naar de Angstel

Hier, bij Nieuwersluis, kwam men op de Vecht.

Twee keer per jaar vond een grote verhuizing plaats, want veel meubels, linnengoed, servies en schilderijen werden in mei van uit het grachtenpand meegenomen naar de buitenplaats, en in de herfst weer terug.

Bron: Gemeente Stichtse Vecht 

Beschrijving

Stap aan boord en bekijk de mooiste buitenplaatsen van dichtbij. Deze rondvaart gaat via Loenen, Nieuwersluis en Breukelen en voert u o.a. langs de buitenplaatsen Vecht en Lommer, Vrederust, Beek en Hoff, Bijdorp, Nieuwerhoek, Rupelmonde, Sterreschans, Vreedenhof, Vechtzigt en vele anderen. Als de bruggen onderweg meewerken varen we tot aan kasteel Nijenrode.

Catering

Aan boord is koffie, thee, frisdrank, bier en wijn te verkrijgen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om vooruit catering te bestellen om onderweg te nuttigen. Dit kunt u bij uw reservering aangeven.

Reserveren

Deze rondvaart kunt u tot 1 dag voor vertrek direct boeken via de agenda op deze pagina.
U kunt betalen met Ideal via een beveiligde pagina van uw eigen bank.
Wilt u vandaag nog met 1 van onze rondvaarten mee belt u ons dan op het nummer 0294 - 244 001.

Dagelijks te boeken van 6 juli t/m 31 december.

 

Buitenplaats Vegtlust met koetshuis en theehuis aan de Vecht
warber op de vecht

In het kort:

Opstapplaats: Aanmeerplaats Loswal Loenen, links van korenmolen de Hoop, Dorpsstraat 106, 3632 AW Loenen a/d Vecht

Tijdstip vertrek: Maandag en dinsdag om 10.30 uur en 13.30 uur. Woensdag t/m zondag om 13.30 uur. De boot ligt 10 minuten voor vertrek klaar voor u om in te stappen.

Tijdstip terugkomst: Maandag en dinsdag om 13.00 uur en 16.00 uur. Woensdag t/m zondag om 16.00 uur.

Kosten: € 19,50 p.p.

Alleen op reservering. Let op: Wilt u vandaag nog mee op 1 van onze rondvaarten, bel ons dan direct: 0294 - 244 001

Verstuur